News from the workshop

Lone Løvschal Lone Løvschal

Hvid Okseøje

Projektet er lavet i forbindelse med Smykkernes By 2023

Blomster er ikke bare smukke og en evig inspirationskilde, de spiller også en essentiel rolle i økosystemet ved at tiltrække bestøvere, forbedre jordkvaliteten og skabe levesteder for forskellige organismer. Bier, sommerfugle og andre bestøvere er afhængige af blomster som en kilde til føde og levesteder, og visse arter lever kun på specifikke blomster.

Men nedgangen af dyre og plantearter aldrig er sket hurtigere end den gør lige nu. Artstabet forløber nu meget hurtigere end naturligt, primært på grund af menneskets aktiviteter, det kaldes meget dystopisk for ‘den 6. masseuddøen’. Biodiversiteten er under pres og en stor del af verdens planter risikerer at uddø. Biodiversitet er fundamentalt for planetens sundhed og overlevelse, men biodiversiteten er under pres. Miljøministeriet påpeger at nedgangen af dyre og plantearter aldrig er sket hurtigere end den gør lige nu. Artstabet forløber nu meget hurtigere end naturligt, primært på grund af menneskets aktiviteter. Det estimeres at artstabet sker op mod 100-1000 gange hurtigere end tidligere i menneskets historie, og det kaldes meget dystopisk for ‘den 6. masseuddøen’.

En stor del af verdens planter risikerer at uddø, fordi der mangler dyr til at sprede deres frø langt nok væk til, at de kan følge med klimaændringerne. Men her kan vores art endelig give naturen en hjælpende hånd. Jeg ønsker med mit projekt at skabe mulighed for at mennesker, ved hjælp af smykker, kan være med til at sprede frø i naturen og i byerne, og derved sikre flere habitater for bier og andre bestøvere, samt at sætte fokus på den nedadgående biotrend.

Jeg har lavet broscher der inden brug præpareres med hjemmehørende blomsterfrø, som aflejres på menneskets færd gennem landskabet og byen. Jeg kigger på naturens egne mekanismer til at sprede disse frø og forsøger at efterligne teknikker og konstruktioner der opfylder funktionaliteten.

Efter mange modeller er jeg endt med en brosche der i udtryk ligner en af vores smykkeklassikere, men med en funktionalitet der tilfører broschen et praktisk formål.

Ved at tage en aktiv rolle i at sprede blomsterfrø kan vi bidrage til at bevare og genoprette naturens balance og sikre en sund og bæredygtig fremtid for vores planet og alle dens beboere. Det er på høje tid, at vi alle deltager i bestræbelserne på at øge biodiversiteten og tage vare på vores inspirerende natur.

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

20 års umage

Karottefad i sølv. Oh yes, det er til bitte små gulerødder og udført med 1/10 nøjagtighed ifht tegningen. Foto: Dorte Krogh

Karottefad i sølv. Oh yes, det er til bitte små gulerødder og udført med 1/10 nøjagtighed ifht tegningen. Foto: Dorte Krogh

I Japan siger man, at det tager 20 år at lære et håndværk, og 20 år at gøre det til sit eget.

Den 6 februar 2001 blev jeg udlært korpussølvsmed med sølvmedalje fra Georg Jensens sølsmedie i København, og således er det idag 20 år siden at jeg kunne kalde mig sølvsmedesvend, og den slags mærkedage kalder jo på reflektion. Jeg burde altså, ifølge japanerne, have lært mit håndværk og nu være på vej til at gøre det til mit eget. Er det så sådan det er?

For tyve år siden var jeg sikker på, at jeg skulle give den fuld skrue som korpussølvsmed og at der helt sikkert lå en farbar vej for mig, hvis bare jeg slog hårdt og længe nok på sølvet. Sådan lidt som de japanske kunsthåndværkere, der har arbejdet med samme specialiserede teknik i flere generationer og ikke kunne forestille sig at gøre andet.

Men når jeg kigger tilbage på 20 år som sølvsmed, ser jeg et noget mere facetteret og kulørt billede af hvad mit individuelle håndværk består i. Hvor end jeg gerne ville se håndværkeren som én der udelukkende udfører netop dét håndværk han eller hun er oplært i, har jeg måttet erkende at virkeligheden kræver andet og mere. 

Altså; Jeg har lavet en del sølvtøj i de forgangne tyve år, ikke nær så meget som jeg gerne ville, men jeg har også både tegnet tekstiler, porcelæn og hovedsagligt fordybet mig i smykkernes fortryllende univers. Jeg har læst en akademisk grad i kunst og design på et fremmed sprog og beskæftiget mig med formgivning til masseproduktion. Desuden har jeg opbygget en virksomhed, med alt hvad der til hører af kontorarbejde og økonomisk forståelse. Jeg har udstillet på museer og gallerier, undervist og formidlet og ikke mindst lært kundehåndteringens ædle kunst. 

Men jeg har gjort det alt sammen, med fødderne solidt plantet i mit håndværk.

Som udlært sølvsmed er jeg først og fremmest håndværker, og besidder derfor håndværkerens måde at tænke på. Jeg har tilegnet mig håndværkerens respekt for sit materiale og dermed arbejde ud fra en naturlig bevidsthed om, at udnytte de ressourcer der er til rådighed, på bedste vis. En ansvarlighed der efterspørges mere end nogensinde.

Jeg har lært at tilegne mig ny viden om værktøjer og teknikker gennem netop håndens værk. Som håndværker har jeg lært af mange generationers erfaring og ved selv at gøre mine egne erfaringer i praksis.  Jeg har lært at udføre et stykke arbejde godt, ikke kun for det færdige resultats skyld, men også fordi vejen derhen er min tid og mit liv. Alt sammen nyttige egenskaber når man, som jeg og mange andre, gerne vil skabe sig sit eget meningsfulde job. En filosofi om man vil.

Det har taget mig tyve år at forstå.

Jeg ser frem til at bruge de kommende 20 år til at gøre håndværket til mit helt eget og forhåbentlig fortsætte med at lære og lære videre. Jeg mener vi bør tilskynde til, at flere får muligheden for at lære et håndværk og jeg vil slå et slag for at unge generationer forstår, at når man går i lære, så er det ikke nødvendigvis for at arbejde som håndværker resten af ens liv, men det at lære et håndværk også er at lære en måde at tænke og arbejde på, et fodfæste for fremtidig udvikling, og et sted at vende tilbage til igen og igen.

svendestykke.jpg
Min læremester Morten Lindegaard og jeg til festlig reception på værkstedet.

Min læremester Morten Lindegaard og jeg til festlig reception på værkstedet.

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Allianceringe

Diamanter og Safirer på række

Diamanter og Safirer på række

På én eller anden måde får kriser folk til at rydde op i deres smykkeskrin. Der er ihvertfald mange der kommer forbi med arvestykkerne og skal have lavet om og moderniseret. Det er skønt for alle smykkerne har gode historier og dem der ikke har smelter vi bare om til en god historie. :-) De her allianceringe er gode, når man gerne vil have samlet sten i forskellige størrelser i en enkelt ring.

Foto: Camilla Hey

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Undervandslækkerier

Lækker sag der netop nu er udstillet på ‘Fjord og Bælt’ i Kerteminde i anledning af udstillingen ‘Havets Juveler’. Dejlig stor ædelkoral med store mængder 18kt guld og grøn safir.

Lovschal_Koralring.jpg
Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Oldermand for Kjøbenhavns Guldsmedelaug

Den tidligere Oldermand Diana Holstein giver mig den smukke oldermandskæde på

Den tidligere Oldermand Diana Holstein giver mig den smukke oldermandskæde på

I 2006 modtog jeg Skt. Loye Prisen fra Kjøbenhavns Guldsmedelaug og har siden haft mange gode stunder i laugets traditionsrige rammer.
Nu har jeg fået lov at overtage posten som Guldsmedelaugets Oldermand efter Diana Holstein.
Jeg vil naturligvis stadig stå til rådighed for alle mine søde kunder og være i butikken på Gammel Mønt som jeg plejer, men vil samtidig passe mine nye opgaver som Oldermand. Her kommer pressemeddelelsen, så I også ved hvad jeg går og har hænderne i for tiden:

Lone Løvschal er udlært sølvsmed fra Georg Jensen i København i 2001 og opnåede en Master of Art fra Royal College of Art i London i 2006. Den 43-årige Lone Løvschal driver sammen med tre kolleger guldsmedeforretning- og værksted i København, hvor hun arbejder med egne designs af både smykker og sølvtøj. Gennem de sidste fem år har Lone Løvschal været Styrelsesmedlem i Guldsmedelaugets bestyrelse, Laugsstyrelsen – og det seneste år båret titlen Viceoldermand. I Laugsstyrelsen har hun – udover at arbejde med Laugets små som store opgaver - især været fortaler for at bevare fokus på høj håndværksmæssig kvalitet og Guldsmedelaugets stolte traditioner, som hun ser frem til fortsat at værne om:
 
Jeg glæder mig meget til at være Oldermand for Kjøbenhavns Guldsmedelaug! Mine forgængere har iværksat en række gode intiativer, og jeg overdrages et særdeles stærkt, velfungerende og traditionsrigt Laug, der tilmed har formået at forny sig gennem næsten 600 år. I lyset af den igangværende krise bliver det en udfordrende tid at gå i møde for alle i branchen, og jeg glæder mig over at vi, som det kollegiale netværk Lauget er, kan være med til at gøre en forskel for mange. Mit ønske er fortsat at sætte fokus på vores gode håndværk og dyrke det fine fællesskab vi har, og jeg ser frem til at løse spændende opgaver, igangsætte nye projekter og i det hele taget leve op til den ærefulde titel som Oldermand af Kjøbenhavns Guldsmedelaug.
 
Den nu tidligere Oldermand Diana Holstein, der forlader posten efter seks begivenhedsrige år, er overbevist om at have truffet det rigtige valg, når det drejer sig om at udpege sin efterfølger:
 
Jeg overlader trygt styringen af Kjøbenhavns Guldsmedelaug til Lone Løvschal. Hun har gentagne gange vist ikke bare et dybt engagement i branchens vé og vel, men også et velfunderet fokus på Laugets fremtid og fællesskab, siger Diana Holstein.
 
Om Kjøbenhavns Guldsmedelaug
Kjøbenhavns Guldsmedelaug er stiftet i 1429 ved Laugsskrå givet af Kong Erik af Pommern og Dronning Filippa og er et af Danmarks og måske verdens ældste laug. Et af laugets særlige formål er at uddele legater og priser til de af fagets udøvere, der har vist særlige evner og at yde økonomisk støtte til kulturelle tiltag, der har berøring med faget. Lauget har 187 medlemmer, og kredsen består af skabende guld -og sølvsmede, formgivere, butikker, fabrikanter, stenhandlere og grossister.
 
Yderligere informationer:
Kjøbenhavns Guldsmedelaug, www.guldsmedelauget.dk  
Lone Løvschal, Oldermand, Gammel Mønt 37, 1117 København K
20 88 72 05, lone@lonelovschal.com

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Corona-opråb fra værkstedet

Kære ven.
Måske har du lyst til at være med til at sørge for at landet fortsat har små selvstændige virksomheder og være med til at begrænse statens høje udgifter til den flotte hjælpepakke til os små selvstændige virksomheder?

Vi er virkelig mange iværksættere der er super stolte af den virksomhed vi har bygget op og som selvfølgelig helst vil kunne klare os igennem denne corona-udfordring på egen hånd. Her kan du gøre en kæmpe forskel; køb blot vores varer og ydelser nu, på vores webshops, via telefonen eller på et gavekort, for vi har lukket vores butikker for ikke at være med til at sprede smitte. 

Hvis du ved der kommer en rund fødselsdag senere på året, hvor du gerne vil give en helt særlig gave, så er nu et rigtig godt tidspunkt at bestille den hos guldsmeden. Hvis du sidder i menighedsrådet der længe har pønset på at købe nyt kirkesølv, så er nu et rigtig godt tidspunkt at sætte sølvsmeden igang, det gælder også hvis du gerne vil donere nye pokaler til den lokale sportsforening til den dag vi kan mødes på stadion igen.
Hvis du går med drømmen om at få materialiseret den der gode idé, du så længe har haft på hjernen, så er nu et rigtig godt tidspunkt at kontakte designeren. 
Ligeledes må du meget gerne bruge dine penge hos den lokale bager, kaffebar eller gourmetrestaurant; de fleste tilbyder mad ud af huset for tiden. Hvis koncernen trænger til nye portrætfotos af alle medarbejdere, så lav en aftale med den dygtige fotograf der kan fange det bedste i folk, når deres snotnæser er færdige med at løbe. Jeg kunne blive ved, men jeg vil hellere opfordre dig selv til at tænke grundigt over hvad du kan gøre, for at vi kan blive ved at have danske mikrovirksomheder der bidrager positivt til dansk erhvervsliv.

Vi er allesammen klar til at yde den bedste service for at få vores små virksomheder bedst muligt igennem den svære tid, måske via alternative kanaler og med hjemmearbejdende børn i baggrunden, men det kan sagtens fungere.

Dine børn og ansatte kan nok fint klare sig med den gamle Ipad et par sæsoner mere, men vi har brug for din hjælp lige nu, og vi betaler endda vores skat i Danmark. Så hjælp os med at klare os selv, vi klarer den ikke uden jer! 
Kh. Lone Løvschal

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

År(ti)ets største udfordring

Sølvtøj falder ofte imellem to stole når der tales om kunsthåndværk; på den ene side er det netop en stor del af både kunst og håndværk, og kunsthåndværk i ordets oprindelige betydning. Men på grund af den høje materialepris stilles der ofte store krav til anvendeligheden af objekter lavet i sølv, og det er ganske enkelt svært at se ud over metallets ædelhed og den velstand metallet som oftest er forbundet med.  ....og derudover skal sølv jo pudses og er dermed, mener nogen, ‘besværligt’ i en moderne husholdning.

Derfor er glæden så meget desto større når jeg får lov at udføre mit håndværk og designe sølvtøj som jeg oprindeligt blev uddannet til.

Allerede i 2016 blev jeg kontaktet af den Reformerte Menighed i Fredericia der ønskede sig noget nyt kirkesølv i anledning af deres 300 års jubilæum i 2019.

Baggrunden var den, at Frederik 4. i 1719 inviterede en gruppe reformerte, der var flygtet fra Frankrig til Brandenburg, til at bosætte sig i Fredericia. De reformerte havde et godt ry som dydige og arbejdsomme - to karaktertræk, som Frederik 4. gerne så komme til Fredericia, og de kendte til dyrkning af bl.a. tobak og kartofler. Inden for to år ankom ca. 70 familier og Frederik 4. gav de reformerte en række særlige privilegier. Menigheden fik anvist jord inde i byen til beboelse og dyrkning, samt over 200 havepladser uden for byen. I 1736 kunne man indvie kirke og kirkegård. Fra 1821 blev kirkens område desuden udvidet med en skole. Den reformerte kirke og menighed er endnu i dag et synligt bevis på Fredericias tidligere status som religiøs fristad.

Jeg drog således spændt til Fredericia for at se kirken og møde udvalget der havde gjort sig lidt tanker omkring det nye sølvtøj. Kirkerummet er smukt, lyst og imødekommende og præget af den reformerte lære: Enkelhed og harmoni. Udsmykningen er sparsom og der er intet alter eller døbefond, men i stedet et nadverbord hvorpå dåbsfadet og kanden står under dåben. Tænk sig at få sådan en smuk og enkel scene til sit værk.

Jeg var blevet valgt til opgaven for mit enkle og organiske formsprog og fik helt frie hænder til designet, en luksus som ikke er mange designere på den slags bestillinger forundt og som jeg valgte at se som en meget stor tillidserklæring. Efter skitsering og modellering nåede jeg frem til formen på et stort dåbsfad og en dåbskande og efter udvalgets godkendelse kunne jeg ved årsskiftet påbegynde produktionen.

Jeg lavede mit svendestykke som korpussølvsmed i 2001 og fik en sølvmedalje for det. Siden 2001 har jeg lavet sølvkorpus til udstillinger og til butikken, men altid efter eget temperament og aldrig efter en helt SÅ fast arbejdstegning. Jeg forstod hurtigt at jeg nu var igang med mit andet svendestykke og denne gang med et specifikt formål for øje, der var andet end udstillingsmontrer og gallerihylder.

Med utrolig meget tålmodighed som korpussølv altid kræver, god hjælp fra en virkelig dygtig kollega og en hulens masse arbejde, Har jeg hamret, loddet og filet mig frem til to fine stykker sølvtøj der forhåbentlig skal bruges i Den Reformerte Kirke i Fredericia i mange år fremover.

Formen på kanden er klassisk, tilbagelænet og stolt og inviterer til at blive grebet om og hældt af. Dåbsfadet er venligt, afrundet og imødekommende og det vil skinne og reflektere omgivelserne som en dråbe dug på et blad.

Kirkesølvet blev præsenteret ved en smuk og højtidelig gudstjeneste den 29. september og jeg kan med stolthed og glæde tænke tilbage på en lang og spændende opgave der vil bringe glæde i mange årtier, måske endda århundreder.
 

Udgangspunktet i januar 2019 - det blå er en sølvplade

Udgangspunktet i januar 2019 - det blå er en sølvplade

Kunsten består i at få den tynde sølvplade til at bule på den rigtige måde.

Kunsten består i at få den tynde sølvplade til at bule på den rigtige måde.

Det er svært at vise størrelsen på arbejdet, men det var stort at sidde med.

Det er svært at vise størrelsen på arbejdet, men det var stort at sidde med.

Sølvet hamres i form, blandt andet over en hård træklods.

Sølvet hamres i form, blandt andet over en hård træklods.

Det viste sig at være nødvendigt med et hjælpeværktøj, så det fræsede jeg ud i flere dele, da min fræser ikke er så stor.

Det viste sig at være nødvendigt med et hjælpeværktøj, så det fræsede jeg ud i flere dele, da min fræser ikke er så stor.

Efter lang tids hamren er top og bund klar til tilpasning….en endnu længere og sejere kamp.

Efter lang tids hamren er top og bund klar til tilpasning….en endnu længere og sejere kamp.

Med kæmpe stor hjælp fra en dygtig kollega lykkes det at passe de to dele sammen, den over 1 m lange samling skal helst passe præcist sammen for at opnå det fineste resultat.

Med kæmpe stor hjælp fra en dygtig kollega lykkes det at passe de to dele sammen, den over 1 m lange samling skal helst passe præcist sammen for at opnå det fineste resultat.

Der loddes hjælpestifter på de to halvdele for at de ikke rykker sig fra hinanden under opvarming.

Der loddes hjælpestifter på de to halvdele for at de ikke rykker sig fra hinanden under opvarming.

Det er nødvendigt at lodde dåbsfadet i flere omgange og til sidst må der tilføjes en ‘lus’ hvor samlingen smiler en smule.

Det er nødvendigt at lodde dåbsfadet i flere omgange og til sidst må der tilføjes en ‘lus’ hvor samlingen smiler en smule.

Loddefugen skal være usynlig, så små huller, der viser sig når det overskydende slaglod fjernes, må loddes ud og nittes.

Loddefugen skal være usynlig, så små huller, der viser sig når det overskydende slaglod fjernes, må loddes ud og nittes.

De værste toppe fra hammerslagene slibes i bund med en pimpsten, heldigvis var det lunt i august, så jeg kunne svine med det udendørs.

De værste toppe fra hammerslagene slibes i bund med en pimpsten, heldigvis var det lunt i august, så jeg kunne svine med det udendørs.

Sidste finish er naturligvis at tørre efter med den blødeste klud og undgå småridser og fedtede fingre. forud for denne blanke overflade går en del smerglen, slib og polering.

Sidste finish er naturligvis at tørre efter med den blødeste klud og undgå småridser og fedtede fingre. forud for denne blanke overflade går en del smerglen, slib og polering.

Og hér; snapshot af sølvet i den smukke Reformerte Kirke i Fredericia, i kandens reflektion ses den begejstrede menighed. De tilstedeværende børn fik lov at løfte klædet der skjulte sølvet og da min søn blev spurgt om hans mor havde brugt lang tid p…

Og hér; snapshot af sølvet i den smukke Reformerte Kirke i Fredericia, i kandens reflektion ses den begejstrede menighed. De tilstedeværende børn fik lov at løfte klædet der skjulte sølvet og da min søn blev spurgt om hans mor havde brugt lang tid på det stønnede han 'JA-HAER' så hele kirken kluk-lo.

Fadet i sin fuldendthed fanget af fotograf James Bates

Fadet i sin fuldendthed fanget af fotograf James Bates

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Smykkernes By 2019

SB19_PLAKAT.jpg

Guldsmed - Gl. Mønt 37 i Smykkernes By
Guld sølv og ædelsten er de foretrukne materialer for Nanna Schou, Lone Løvschal og Marie Rimmen hos Guldsmed Gl. Mønt 37. 

Med en lille fin udstilling i forbindelse med Smykkernes By ønsker vi at sætte fokus på vores ydmyghed overfor jordens ressourcer og hvordan vi får mest muligt ud af materialerne.

Udstillingen præsenterer vores daglige virke som håndværkere i en industrialiseret verden hvor håndens arbejde finder sin rette plads i efterspørgslen på smykker med emotionel betydning og personligt udtryk.

Vi har, til udstillingen, stillet os selv en række opgaver, hvor materiale og mængde er defineret på forhånd, og som tager afsæt i de daglige udfordringer vi møder på værkstedet. 

Vi glæder os til at præsentere en række smykker der har samme materielle udgangspunkt men reflekterer hver vores individuelle stil og håndværksmæssige kunnen. Materialerne er alle naturligt forekomne ressourcer, som vi med vores klassiske håndværk og vores individuelle stil forarbejder til betagende smykker. 


Men Hvad er Smykkernes By egentlig?
Når Skt. Loye Prisen 2019 uddeles sidst i september 2019 ledsaget af udstillingen 'En Dronning Værdig – Mester, Mæcen, Monark' på Christiansborg Slot, begynder samtidig aktiviteter i byens værksteder, butikker og gallerier under titlen Smykkernes by.

Lauget inviterer til at gå på opdagelse i København, besøge særudstillinger og aktiviteter der giver mulighed for at opleve mangfoldigheden i guldsmedefaget. Aktiviteterne giver besøgende indsigt i branchens utrolige diversitet og øger samtidig synligheden af det enkelte laugsmedlem. Find det trykte bykort hos os på Gammel Mønt 37 eller se det hér: https://guldsmedelauget.dk/wp-content/uploads/2019/09/Smykkernes-By_bykort.pdf og gå på opdagelse i Smykkernes By. Hvis I vælger fredag den 27. September kan I være med til et væld af ferniseringer i indre by. På gensyn!

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Skt. Loye 2019

Nyhedsbrev2.jpg

Af spændende opgaver jeg går og roder med for tiden kan nævnes at jeg er en del af juryen der skal beslutte hvem der modtager den prestigefyldte Skt. Loye Pris. På fotoet er vi samlet på Koldinghus for at vælge tre ud af de tolv oprindeligt nominerede. De tre udstiller på Christiansborg under titlen 'En Dronning Værdig' og den endelige modtager af Kjøbenhavns Guldsmedelaugs Skt. Loye pris på 100.000 vil blive afsløret den 26. September under overværelse af Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Se mere på guldsmedelauget.dk
Foto af Skt. Loye juryen 2019 fra venstre Bjørn Nørgaard, Lone Løvschal, Christine Bukkehave, Diana Holstein, Margrethe Vestager og Thomas Thulstrup.

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Icesccops

_HEY8474.jpg

Sommerferien er ved at nå sin afslutning og det har været skønt. Med alle de is der er blevet spist har jeg mange gange overvejet om ikke tiden er moden til st genoptage produktionen af de her is-skeer der er til at have med i lommen og potentielt kan spare miljøet for en del plastik? Og så er gode is da osse langt bedre når de bliver spist af sølvtøj.

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Colourful spring

It feels like such a long time since I got my hands dirty in the moist soil of my garden, but it seems as if there could be a chance to get out there and hear the grass grow.

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

The magic of nature

Naturen er en evig kilde til inspiration. Naturen har helt selv lavet guldet, perlerne og de magiske granater der skifter farve alt efter hvilket lys man ser dem i. Jeg er bare blevet inspireret og har fikset det hele så du kan ha dem i ørene!

IMG_0932.JPG

Tahiti pearl earrings  in 18 kt gold with color changing garnets. 

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Made on Commission

En af de seneste bestillinger er denne mangefarvede mabe perle akkompagneret at genbrugte diamanter fra kundens gemmer. Det blev til en ring der ikke er helt lukket, så den sidder bedre på fingeren fordi den lige kan flexe lidt. Det hele i 18 karat guld.

IMAGE.JPG
Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

What's your pendant

A pendant might be the easiest piece of jewellery to wear. It just hangs around your neck in a thin chain: long for the low cut neckline and shorter for a tight neckline. However placed where people see it the most it may have stronger comunicative value than you think, so what is your pendant? a religious symbol, a heart or a blue sapphire that reflects the colour of your mood? 

I very much enjoy the art of making little storytelling charms.

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Ruby brooch

Recently I completed this lovely brooch in 18 karat gold set with a group of seven round red rubies. I know that it will be worn often and it makes me very happy.

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Glittery gold

little oval bits of glittery gold in flexible rows . The earrings follow your movements reflecting light and creating a sparkle wherever you go.

 

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Fun at the factory

This time of year a lot of my time at the bench is spend on producing crosses for a number of local churches. 

Silver cross pendants in the making

Silver cross pendants in the making

This time of year a lot of my time at the bench is spend on producing crosses for a number of local churches. The motif is taken from the little cross that is painted inside the churches, where the holy water hit the wall when the church was inagurated. Each church has their own model of the pendant witch is given as a pesent to the young people at their confirmation. 

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Connected (part 1)

Hope to see a lot of people at our show on friday. Here is a little of what it’s all about….

CONNECTED (part 1)

The Most Secret Gallery, Rådhusstræde 10, København - 20. januar til 5. februar 2017

Carla Nuis (NL), Chequita Nahar (SR/NL), Andrew Lamb (UK), Jonathan Boyd (UK), Hrafnhildur Halldórsdóttir (IS/UK), Therese Mørch-Jørgensen (DK), Lone Løvschal (DK) og Helen Clara Hemsley (ZA/DK)

CONNECTED opstod som en sludder imellem to. Snakken fortsatte imellem tre og som tiden gik voksede gruppen af deltagere. Således har mødet omkring et konkret projekt taget form og nu er vi otte, som på den ene eller anden måde er forbundet gennem vores virke.

Nogle af os har gået på RCA i London, andre udstillede sammen i en Bavarisk brandbil i München. To mødtes tilfældigt på et fly for længe siden og andre har endnu ikke truffet hinanden. Uanset hvad, er vi alle forbundet ved etableringen af denne gruppe og dens øvrige deltagere.

Ideen bag projektet er, at lave værker omkring det at være forbundet, heraf arbejdstitlen CONNECTED. Vores fælles passion for at skabe gennem håndværk, teknologi og tanker er grundlaget for udstillingen.

Gruppen repræsenterer stor mangfoldighed indenfor valg af materialer, teknikker, udtryk og formsprog og præsenterer værker der individuelt fortolker konceptet med stor forskellighed. Der findes en særlig intimitet og dedikation i arbejdet med smykkerelaterede medier, hvor præcision og tilstedeværelse spiller en fremtrædende rolle.

Vi ser frem til at præsentere de historier og genstande der, som en fejring af diversitet, udspringer af denne gruppe formgivere.

CONNECTED er støttet af Statens Kunstfond

Read More
Lone Løvschal Lone Løvschal

Langsomt voksende

Siden jeg præsenterede ‘The Coral Collection’ har jeg slet ikke kunnet stoppe igen. Smykkerne er blevet så vel modtaget og ligesom koraller på havbunden er langsomtvoksende har smykkerne også fået lov til langsomt at vokse videre på mit arbejdsbord. Vi har længe haft en tendens til at alt omkring os skal storme derudaf, men jeg nyder at fordybe mig i detaljerne og glæder mig over at smykkerne skal leve længe; ofte i flere generationer; så de må gerne tage tid at lave.

Det er fantastisk at kunne arbejde frit med formerne og bruge de sten jeg synes passer allerbedst ind, og ikke være bundet af om jeg kan få flere af samme slags eller om de kan holdes på samme pris allesammen.

Designet tager udgangspunkt i den lille fatning der skal til for at holde en sten på plads i et smykke, således at stenen præsenteres bedst muligt. Fatningerne er gentaget i korallignende strukturer der giver smykkerne et blødt, organisk og levende præg og distancerer dem fra den meget stringente struktur som traditionelt præger juvellérarbejde. Kom forbi Guldsmed – Gl. Mønt 37 og se de seneste tilblivelser.

Read More